×

Kategórie

Naše recenzie z nákupného portálu

Avatar Alzbeta M.
11.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychle dodanie
Avatar Anna Š.
29.02.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rýchle doručenie objednaného tovaru
Avatar Jana M.
27.02.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Vsetko super, rychle dorucenie . Dakujem
Avatar Karol D.
23.02.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Bol som spokojný s vybavením objednávky i s rýchlosťou doručenia.
×

Jedlé mesto - Vyjdite do ulíc - kniha - 1 ks

Kniha poukazuje na to, že aj v meste, stranou od všedného ruchu, sa dajú nájsť skutočne zdravé poklady z ríše rastlín.

Niekoľko autorov vám predstaví voľne rastúce jedlé rastliny, ktoré rastú nie len v prírode, ale tiež na zastavaných plochách. 

Kniha Jedlé mesto predstavuje rady a tipy, kedy zbierať bylinky, česať jednotlivé plody a ako všetko následne spracovať. 

Budete prekvapení, koľko byliniek, ktoré mnohí z nás považujú za burinu, je viac výživných a zdravých než populárne superpotraviny. 

Čítaj viacShow less
9,61 € s DPH
Na sklade
Odkaz:
6000006
Obľúbené
Popis

Vydalo nakladateľstvo Kazda, s. r. o. v roku 2020.

1. vydanie

Kniha je vydaná v českom jazyku.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
6000006

Konkrétne odkazy

isbn
978-80-88316-90-9
Mohli byste ešte potrebovať
8,21 € s DPH

BIO prášok z borovicových púčikov je pripravovaný z mladých koncov borovicových vetvičiek, ručne zbieraných v estónskych lesoch. 

Následne sú usušené lyofilizáciou, teda mrazom pri zníženom tlaku. Táto metóda je veľmi šetrná a pomáha uchovávať v produktoch všetky obsiahnuté živiny. 

Vďaka BIO borovicovým výhonkom podporíte správnu funkciu dýchacieho systému, čo oceníte ako pri bežných virózach, tak aj pri alergii či astme. 

Balenie obsahuje 30 g mletých púčikov z borovice lesnej (Pynus sylvestris) v BIO kvalite. 

Vyrobené z produktov v bio kvalite z ekologického poľnohospodárstva, ktoré boli vypestované podľa platných noriem EÚ (CZ-BIO-002).

7,97 € s DPH

Prana je tradičný himalájsky čaj špeciálne namiešaný zo zmesí bylín, ktoré majú prirodzene posilniť životnú energiu. 

Jedná sa o povzbudzujúci čaj, ktorý pomáha odstraňovať pocity úzkosti, pôsobí priaznivo pri migrénach a nespavosti a celkovo sa čaj hodí k obnove duševných síl. 

Pri pravidelnom užívaní pomáha bylinný čaj k regenerácii hlasiviek, odstraňovaní chrapotu a suchého kašľa. 

Zloženie: myrica rubra, piper nigrum, inula helenium, zingiber officinale

Hmotnosť: 100 g originálnej certifikovanej zmesi ajurvedských bylín

3,96 € s DPH

BIO Maca čoko latte je špeciálne namiešaná zmes korenia, ktorá je určená k príprave povzbudzujúceho nápoja. 

Zmes obsahuje okrem macy prášok z kakaových bôbov, kokosový cukor a mletú škoricu. Nápoj vďaka koreňu maca zahreje organizmus a posilní imunitu, vitalitu a podporí psychické a duševné zdravie.

Toto jedinečné zloženie bolo inšpirované ajurvédskou medicínou. 

Výhodou je, že sa jedná o čisto prírodný produkt bez pridaných látok, ktorý je vhodný pre vegetariánov a vegánov. Neobsahuje kávu ani kofeín. 

Produkty sú v bio kvalite, vypestované v rámci ekologického poľnohospodárstva podľa platných noriem EÚ (CZ-BIO-002).

45,00 € s DPH

Neviete si rady ako potešiť svojich blízkych? Darčekový poukaz v hodnote 45 € iste ocenia malí i veľkí záhradníci. 

Po zaplatení vám nasledujúci pracovný deň dorazí táto krásna darčeková poukážka, ktorú môžete darovať elektronicky alebo si ju aj vytlačíte a dopíšete k nej vlastnoručné venovanie. 

Akýkoľvek tovar zo sortimentu Zosemien.sk zakúpený spoločne s darčekovou poukážkou vám doručíme celkom zadarmo. 

Platnosť voucheru je rok od zakúpenia. 

5,54 € s DPH

Psyllium je oceňované pre svoj vysoký obsah zdraviu prospešných látok, a to najmä v tradičnej ajurvédskej medicíne po viac ako 2000 rokoch. 

Prášok z rozmletého osemenia obsahuje veľké množstvo rozpustnej vlákniny s malou kalorickou hodnotou, ktorá je veľmi oceňovaná pri stravovaní podľa redukčného jedálnička. 

Má pozitívny vplyv na zlepšenie trávenia a naviac veľmi dobre čistí črevá, ako prevenciu proti rakovine hrubého čreva. Ďalej znižuje krvný tlak či hladinu cholesterolucukru v krvi. 

Psyllium je pre maximálny účinok najlepšie konzumovať nalačno rozmiešaný vo vode, ovocnej šťave a môžete ho tiež pridávať do jogurtov, polievok a omáčok. Produkt je určený aj pre vegetariánov a vegánov. 

Produkty sú v bio kvalite, vypestované v rámci ekologického poľnohospodárstva podľa platných noriem EÚ (CZ-BIO-002)

75,00 € s DPH

Hľadáte inšpiráciu na darček k narodeninám? Darčekový poukaz v hodnote 75 € určite ocenia malí aj veľkí záhradníci. 

Po zaplatení vám nasledujúci pracovný deň dorazí táto krásna darčeková poukážka, ktorú môžete darovať elektronicky alebo si ju napríklad vytlačiť a dopísať k nej vlastnoručné venovanie. 

Akýkoľvek tovar zo sortimentu Zosemien.sk zakúpené spoločne s darčekovou poukážkou vám dopravíme úplne zadarmo.

Platnosť voucheru je rok od dátumu zakúpenia. 

6,64 € s DPH

Baza s ostružinou sú jedinečnou kombináciou chutí a vôní. 

Tento čaj osloví iste každého milovníka tohoto lahodného nápoja. 

Zmes môžete využiť i na prípravu ľadového čaju v teplých letných dňoch.

Zloženie: čierna baza plod 30 %, ibištek kvet, ostružina plod 17 %, hrozno plod, arónia plod, svätojánsky chlieb kúsky, ostružina list, nevädza kvet

Hmotnosť: 100 g

Ustanovenie nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o pozitívnych účinkoch tejto rastliny na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím nájdite vo voľne dostupných zdrojoch na internete či v literatúre.

5,84 € s DPH

Kakaové bôbycelé a nepražené plody kakaovníka. Pochádzajú z Peru – producenta najkvalitnejších kakaových bôbov na svete.

Kakaové bôby sú napríklad dobrým zdrojom horčíka, ktorý podporuje nervovú sústavu, síry, ktorá zlepšuje vzhľad kože a vlasov, železa a mangánu potrebných na krvotvorbu, chrómu, ktorý reguluje metabolizmus cukrov, zinku podporujúceho imunitný systém a medi, ktorá podporuje krvotvorbu a imunitu.

aromatické a ich chuť je príjemne čokoládová s jemnými ovocnými a dymovými tónmi a miernou horkosťou, to všetko bez stôp sladkosti.

Konzumujú sa rovnako ako oriešky, neškodia zubom a v menšej miere sú vhodné aj pre deti. Rozdrvené bôby možno použiť na ochutenie teplých i studených pokrmov.

Produkty sú v bio kvalite, vypestované v rámci ekologického poľnohospodárstva podľa platných noriem EÚ.

8 iných produktov v tej istej kategórii:
14,52 € s DPH

Kniha Vyvýšené záhony na balkóne je vhodná pre všetkých nadšených pestovateľov, ktorí majú k dispozícii iba malý priestor. Sama autorka má balkón o rozmere 10 m2, na ktorom však pestuje viac ako 50 druhov ovocia, zeleniny a byliniek.

V knihe nájdete podrobný popis kam správne vyvýšený záhon umiestniť, čím ho osadiť a ako najlepšie sa o rastliny starať.

Navyše, pokiaľ chcete mať pestovanie ešte jednoduchšie, sú v knihe uvedené ukážky vyvýšených záhonov, ktoré môžete ľahko napodobniť.

14,52 € s DPH

Divoké včely nám poskytujú nie len med, ale na ich opeľovaní je závislých až 70 % svetového poľnohospodárstva. 

Dnes čelia alarmujúcemu úbytku populácie, pritom im môžeme pomôcť aj my správnym zastúpením kvitnúcich rastlín na našich záhradách. 

Kniha Ako zachrániť včely umožňuje poznať zákutia našich najvýznamnejších opeľovačov a poskytuje cenné rady, ako prilákať divoké včely na záhradu a prispieť tak k ich ochrane. Dozviete sa, aké rastliny včely najviac potrebujú a ako im správne poskytnúť hniezdisko, naučíte sa určovať divoké včely a nájdete tu postup na založenie kvetnatej lúky alebo skalky. 

Autori sú ochranári prírody Sebastian Hopfenmüller a Eva Stanglerová.

19,33 € s DPH

V záhradnom kurze biologického záhradkárčenia ukazuje autor knihy Peter Berg, ako si na vlastnej záhrade môžete udržateľným spôsobom vypestovať zdravú zeleninu, ovocie a bylinky. 

Vďaka tomuto kurzu získate povedomie o záhradkárčenie v spojení s prírodou, budete môcť od jari do jesene poznávať úžitkovú záhradu a zistíte, ako sa o ňu môžete biologicky starať. 

11,17 € s DPH

Kniha Domčeky pre včely a užitočný hmyz je vhodná pre tých čitateľov, ktorí chcú zistiť viac informácií o stavbe domov pre hmyz, tzv hmyzích hotelov.

Nájdete tu skvele utriedené informácie o tom, aký materiál zvoliť na vonkajšiu konštrukciu aj výplň domčeka a kam ho umiestniť. Dozviete sa tiež, ako sa o tzv. hmyzí hotel aj jeho obyvateľov starať.

Okrem iného vám táto bohato ilustrovaná kniha prinesie užitočné rady, aký typ úkrytu vyžadujú rôzne druhy hmyzu. Môžete sa potom rozhodnúť, aký hmyz na svojej záhradke prenecháte.

14,84 € s DPH

Ako si vytvoriť prírodnú biozáhradu napríklad aj na balkóne? Kniha Skúste to doma sami ponúka 111 projektov a nápadov ako toho dosiahnuť. 

Jedná sa o ekologické postupy, ktoré využívajú skladbu rastlín ako prevenciu pred rôznymi živočíšnymi škodcami alebo plesňami. 

Vysvetlí vám pestovanie vlastnej zeleniny, ovocia a bylín, naučíte sa ekologicky využívať všetko z domáceho prostredia. 

10,62 € s DPH

Kniha Lahôdky v krmítku od autorov Katrin a Franka Heckerovcov vznikla na základe rôznych experimentov, ktoré sa nakoniec v praxi osvedčili.

V tejto knihe nájdete kreatívne nápady, ako vyrobiť ideálne krmítko, zásobníky či závesné systémy. Súčasťou knihy sú aj užitočné informácie o kŕmení, napr. ako pripraviť lahôdky a potešiť tak rôzne druhy vtákov po celý rok.

Táto inšpiratívna kniha je vhodná pre každého milovníka prírody, domácich majstrov, ale aj pre tých, čo sa chcú dozvedieť niečo nové.

20,02 € s DPH

Autor knihy "Kvetiny pre suché záhrady" vás zoznámi s niekoľkými druhmi suchomilných kvetov a ich využitím na suchých stanovištiach.

V knihe nájdete užitočné rady, ako výsadbu jednotlivých druhov koncipovať tak, aby boli atraktívne od jari až do jesene.

Kniha je bohato ilustrovaná a nechýbajú fotografie jednotlivých rastlín a rôznych projektov.

14,80 € s DPH

Kniha Burina na tanieri obsahuje 28 druhov bylín, ktorým pre ich zarputilý rast hovoríme burina. Ale je tento pojem naozaj správny? 

Táto knižka je zaujímavá tým, že buriny, s ktorými bojujeme v záhrade môžeme použiť ako potravinu. 

Autorky Susanne Hanschová a Elke Schwarzerová zábavnou formou popisujú, ako sa týchto rastlín zbaviť alebo ako ich chutne zužitkovať v kuchyni. 

Related articles

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa