Naše produkty

Zľavy

Najpredávanejšie

Huby - jedlé, liečivé 

Huby v tejto kategórii patria medzi huby takzvané drevokazné, spája ich však aj ďalší aspekt, a to, že sú jedlé, výborné a niektoré z nich sú cenené dokonca pre ich liečivé účinky. Tieto huby sú nepostrádateľným komponentom a ingrediencií cudzokrajných kuchýň predovšetkým v ázijskej oblasti. Hliva ustricová je už stáročia používaná ako životabudič podporujúci  a posilňujúci obranyschopnosť ľudského tela. Shii take je nazývaná tiež ako huba dlhovekosti, zaujímavosťou je tiež, že v slovenskej kuchyni sa ňou často nahrádzajú hovädzie držky pri príprave typicky slovenskej polievky. Tiež Judášovo ucho býva používané na liečbu viróz, ale uplatní sa aj ako prísada zeleninových šalátov.

  • Hliva
    Hliva

    Hliva patrí medzi známe huby a s obľubou ju pridávame do rôznych jedál. Okrem toho, že je častou prísadou jedál, obsahuje aj veľké množstvo vitamínov minerálov a vlákniny. Posilňuje imunitu a znižuje tvorbu cholesterolu.

  • Polnička
    Polnička

    Polničku môžme nájsť najmä na topoľoch a vŕbach, ale tiež na buku, čiernej baze a agáte. V mladosti juu zdobí červenkastookrový klobúk, ktorý vekom postupne vybledáva až do svetložltohrdzavej farby.

  • Šupinovka
    Šupinovka

    Šupinovka hojne rastie na padnutých listnatých alebo ihličnatých stromoch, ale môže parazitovať aj na živých stromoch. V kuchyni si nájdu svoje uplatnenie mladé klobúky, hlavne pri nakladaní do octu, na guľáš alebo do zmesi.

  • Húževnatec shi take
    Húževnatec shi take

    Shi take má skvelé využitie v receptoch japonskej kuchyne, ale s obľubou ju využívali aj starí liečitelia. Je plná minerálov a vitamínov, posilňuje imunitný systém a znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Dokonca sa osvedčila aj pri liečbe HIV alebo v boji proti rakovine.

Naposledy zobrazené

No products

Menu

Menu