Pór
Nemá tak typický tvar, akým sa honosia dvaja najbližší príbuzní – cesnak a cibuľa, napriek tomu je pór zaraďovaný do cibuľovej zeleniny.
Nad cibuľovitou širšou podzemnou stonkou pór vytvára veľmi bohatú ružicu plochých listov. Tie sú tiež zásobárňou výbornej dužiny a obsahujú radu minerálnych látok, vitamínov a esenciálnych látok, ktoré dávajú póru typickú vôňu a šťavnatosť. Sortiment póru je široký, tradičné sú póry ozimné, odolné k mrazom hlboko pod nulou. Existujú aj odrody jesenné a letné.
Má močopudné účinky, jeho konzumácia sa odporúča pri liečbe reumy, dny a pri znižovaní cholesterolu. Priaznivo pôsobí na cievnu a tráviacu sústavu a podporuje mozgovú činnosť, rovnako ovplyvňuje činnosť imunitného systému a pomáha k hojeniu rán – má antibakteriálne, protivírusové a protikvasinkové účinky.
Overené našimi zákazníkmi
Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.
Rýchle a presné vybavenie objednávky
Soňa N. 11.06.2024
všetko ok odporúčam
Eva Š. 03.06.2024
Bolo doručené k mojej spokojnosti
Erika H. 07.06.2024