×

Kategórie

Naše recenzie z nákupného portálu

Avatar Zuzana J.
31.03.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Velmi som spokojná! Aj darcek som dostala! Dakujem! :)
Avatar Štefan S.
25.03.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Presnosť.
Avatar Nataša K.
25.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
rýchle dodanie
Avatar Alzbeta M.
11.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychle dodanie
×

Chilli Bhut Jolokia - Capsicum chinense - semená - 5 ks

Chilli Bhut Jolokia (Capsicum chinense) je extrémne štipľavá odroda chilli. V roku 2007 bola zapísaná do Guinesovej knihy rekordov ako najštipľavejšia paprika sveta, v súčasnosti je najštipľavejšia Carolina Reaper. 

Bhut Jolokia obsahuje cez 1 milión Scovillových jednotiek, čo je 10x viac než známe chilli Habanero. 

Ovocná aróma chilli vzdialene pripomína plody manga. Bhut Jolokia pochádza z oblasti Pakistanu, dnes sa mu hovorí tiež Naga Jolokia.

Čítaj viacShow less
5,26 € s DPH
Na sklade
Odkaz:
1001721
Obľúbené
Popis

Ako si vypestovať chilli?

  • S predpestovaním začnite už od februára do marca.
  • Doba klíčenia je 2–3 týždne, u vyšľachtených odrôd až 6 týždňov pri teplote 24 °C a viac.
  • Hĺbka výsevu je 0,3 cm.
  • Von rastliny presaďte až po posledných mrazoch.
  • substrát vždy vopred sparený, ideálny je špeciálny pre chilli
  • Stanovisko by malo byť slnečné, vhodné je tiež pestovanie v skleníku.
  • Pôda by mala byť hlinito-piesčitá, humózna, prevzdušnená, vhodné premiesiť substrát napr. s perlitom.
  • Čili paprike bude vyhovovať použitie mykorhízy, prihnojovať ju môžete vermikompostom, slepačím trusom aj kravským hnojom.
Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1001721

Parametre

Stanovisko
Slnečné
Výška
70 - 90 cm
Farba plodu
Červená
Štipľavosť
Extrémne štipľavé
Pestovanie
V exteriéri
V interiéri
Výsev
Február
Marec
Odroda
Nehybridná
Zber
August
Október
September
Skorosť odrody
Poloneskorá
Mohli byste ešte potrebovať
8,76 € s DPH

SYMBIVIT Paradajky a papriky - mykoríza pre plodovú zeleninu účinne napomáha zdravému rastu, vďaka podpore koreňového systému rastlín. Docieli sa tak výnosnejšia úroda, plody majú lepšiu farbu a chuť.

Mykorhízne huby predlžujú vegetačnú dobu a zvyšujú odolnosť rastlín.

Prípravok nie je vhodný pre pestovanie rastlín kapustovitých a merlíkovitých.

7,68 € s DPH

Mykorhizné huby pre plodovú zeleninu je prípravok určený na vytvorenie mykorhiznej symbiózy medzi koreňmi pestovaných rastlín a prospešnými pôdnymi hubami. Vytvorená mykorhíza umožňuje lepší príjem vody a živín (najmä fosforu a draslíka) a ich efektívnejšie dodanie rastlinám. Tým zaisťuje rastlinám lepší a vyrovnaný rast, bohatší a zdravší koreňový systém, väčšie nasadenie kvetov a tvorbu plodov a vyššiu odolnosť proti abiotickým vplyvom.

Prípravok obsahuje vybrané rody endomykorhíznych húb, inertný nosič a podporné zložky, ktoré zaisťujú dobrý rozvoj symbiózy a rast rastliny, než sa vytvorí funkčná sieť mykorhízneho mycélia v pôde.

Prípravok je vhodný na pestovanie paradajok, paprík, uhorky, tekvice, melóny, baklažány, machyne, fazule a hrach.

Nie je vhodný pre kapustovité (brokolica, karfiol, kapusta, kel) a merlíkovité (špenát, repa) rastliny.

Veľkosť balenia: 150 g

4,70 € s DPH

Hoštické hnojivo pre paradajky a papriky je prírodný prípravok na hnojenie obohatený o guáno, ktoré pochádza z trusu morských vtákov žijúcich na pobreží Južnej Ameriky. 

Hnojivo sa teší svojej obľube nie len pre ľahkú aplikáciu, ale tiež pre skvelé účinky pozorované na hnojených paradajkách a paprikách

Prípravok podporuje rast, odolnosť a výnosnosť hnojených rastlín. 

Veľkosť balenia: 500 ml

6,83 € s DPH

Ide o dvojzložkové hnojivo rozpustné vo vode, ktoré obsahuje všetky potrebné živiny k dobrému vývinu paradajok a paprík ako dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.

Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.

Hnojivo je vysoko účinné.

1,24 € s DPH

Špeciálny substrát pre paradajky, papriky, chilli 

Skladá sa z kvalitnej tmavej a svetlej rašeliny a hnojiva. 

Pomáha k lepšiemu klíčeniu semien a to predovšetkým paprík, chilli alebo paradajok v malých nádobách. 

Pred vysypaním do kvetináča je dobré dať na dno perlit alebo piesok. 

Veľkosť balenia: 100 g

8 iných produktov v tej istej kategórii:
4,85 € s DPH

Chilli Naga Viper je odroda, ktorá plodí červené plody, cca 6 cm dlhé s výrazným zvrásnením.

Rastlina vyžaduje dostatok miesta, keďže dorastá do výšky 110–140 cm. Plody Naga Viper sa hodia na sušenie i do pálivých omáčok. V roku 2011 na krátku dobu držala titul najpálivejšieho chilli, ale zakrátko ju predbehli iné odrody.

Obsahuje 1 382 118 SHU jednotiek, patrí k extrémne pálivým odrodám!  

4,85 € s DPH

Chilli Carolina Reaper je hybridnou odrodou papričiek pochádzajúcich z Ameriky. Táto odroda vznikla krížením Habanero Yellow a Naga Moricho chilli. 

Paprička sa radí medzi extrémne štipľavé chilli. Obsah SHU je 2 000 000 jednotiek a preto je táto odroda jedna z najštipľavejších papričiek na svete.

Svetlo žlté plody majú dĺžku 2–6 cm. Papričky majú zaujímavý vzhľad a hoci sú extrémne štipľavé, majú sviežu citrusovú chuť a vôňu.

Vďaka nízkemu vzrastu možno odrodu pestovať v kvetináčoch na balkónoch či terasách. 

Vegetačná doba je približne 90 dní.

3,37 € s DPH

Plody Chilli 7 Pot Douglah Red musia byť konzumované s určitou opatrnosťou, sú naozaj veľmi štipľavé. Plody sa veľmi dobre sušia a sú žiarivo červené, 4–8 cm dlhé. Hodia sa výborne do štipľavých omáčok.

Obsahujú viac ako 1 milión SHU jednotiek (1,35)

Upozorňujeme, že táto odroda potrebuje vysoké teploty na klíčenie: 28–32 °C a klíčenie môže trvať niekoľko týždňov.

4,45 € s DPH

Chilli Bhut Jolokia je veľmi výnosnou odrodou pochádzajúcou z Indie, kde sa využíva ako homeopatikum či ochrana pri extrémne teplom počasí. 

Oranžové plody majú nepravidelný tvar a dĺžku 5–8 cm. Rastlina dorastá výšky 45–120 cm, záleží na pestovateľských podmienkach. 

Paprička sa radí medzi extrémne štipľavé chilli. Obsah SHU je 1 000 000 jednotiek. Aj keď je extrémne štipľavá, má aromatickú chuť s ovocným nádychom.

Chilli Bhut Jolokia sa najviac využíva do indických jedál. Je vhodná ako ku sušeniu, tak k dochucovaniu rozličných jedál. 

Doba zrenia je približne 100 dní

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa