×

Kategórie

Naše recenzie z nákupného portálu

Avatar Alzbeta M.
11.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychle dodanie
Avatar Anna Š.
29.02.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rýchle doručenie objednaného tovaru
Avatar Jana M.
27.02.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Vsetko super, rychle dorucenie . Dakujem
Avatar Karol D.
23.02.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Bol som spokojný s vybavením objednávky i s rýchlosťou doručenia.
×

Chia semienka - Salvia hispanica - Šalvia hispánska - 100 g

Šalvia hispánska známa pod názvom Chia je bylina dorastajúca do výšky jedného metra s bielym alebo fialovým zafarbením kvetov.

Chia je náročná na pestovanie a jej domovom je Stredná a Južná Amerika, ktoré jej poskytujú ideálne klimatické podmienky.

Rastlina je pestovaná hlavne pre svoje zdravé semienka, ktoré majú kvalitnú výživovú hodnotu.

Má schopnosť udržať skvelú fyzickú kondíciu.

Chia semienka sa môžu stať žiadúcou súčasťou jedálnička celiatikov alebo ľudí, ktorí musia držať bezlepkovú diétuChia semienka totiž neobsahujú žiadny lepok.

Výborné nutričné hodnoty chia semien využijú aj starší ľudia, športovci, ľudia držiaci zdravé diéty alebo napríklad vegetariáni a vegáni na doplnenie stravy.

Konzumovať ich môžu všetci, ktorí majú radi zdravú výživu a chcú dopriať svojmu telu kvalitnú potravinu.

Čítaj viacShow less
2,52 € s DPH
Na sklade
Odkaz:
4000149
Obľúbené
Popis

Denné dávkovanie: Odporúčané denní dávkovanie max. 15 g denne.

Ustanovenie nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach nám nedovoľuje informovať vás o ďalších pozitívnych účinkoch tejto rastliny na váš organizmus. Informácie o pôsobení si, prosím, vyhľadajte vo voľne dostupných zdrojoch na internete či v literatúre.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
4000149

Parametre

Druh obsahu
Plody
Mohli byste ešte potrebovať
9,71 € s DPH

Tovar už nemáme v ponuke, náhradu nájdete tu: https://www.zosemien.sk/darceky-pre-celu-rodinu/knihy

Záhrada plná života od nemeckej autorky Ursully Kopp prináša čitateľom veľa informácií, ako na záhradu prilákať užitočné živočíchy a ako ich využiť vo svoj prospech. 

Kniha obsahuje veľké množstvo ilustrácií a rád, ako vybudovať záhradu blízku prírode, ako pomôcť vtákom hniezdiť či aký hmyzí hotel je naozaj ten pravý.

V knihe ďalej nájdete portréty najdôležitejších záhradných pomocníkov aj s popisom.

5,26 € s DPH

Klíčky reďkvi obsahujú veľké množstvo zdraviu prospešných látok, napr. vitamínov, minerálov, stopových prvkov a esenciálnych kyselín. Klíčky možno využiť do každého zdravého jedálnička a RAW kuchyne. 

Tieto prospešné látky pomáhajú pri detoxikácii organizmu a podporujú redukciu váhy.

Klíčky tejto výbornej zeleniny sú vhodné nie len k priamej konzumácii, ale je možno ich tiež využiť ako ozdobu pečiva, ku spestreniu šalátov alebo ako prísadu do polievok, nátierok či smoothie. 

Balenie obsahuje 200 g BIO semien reďkvi čínskej ružovej (Raphanus sativus), ktoré majú jemne pikantnú chuť. Klíčky možno pestovať celoročne.

Produkty sú v bio kvalite, vypestované v rámci ekologického poľnohospodárstva podľa platných noriem EÚ (CZ-BIO-002).

9,61 € s DPH

Kniha poukazuje na to, že aj v meste, stranou od všedného ruchu, sa dajú nájsť skutočne zdravé poklady z ríše rastlín.

Niekoľko autorov vám predstaví voľne rastúce jedlé rastliny, ktoré rastú nie len v prírode, ale tiež na zastavaných plochách. 

Kniha Jedlé mesto predstavuje rady a tipy, kedy zbierať bylinky, česať jednotlivé plody a ako všetko následne spracovať. 

Budete prekvapení, koľko byliniek, ktoré mnohí z nás považujú za burinu, je viac výživných a zdravých než populárne superpotraviny. 

14,84 € s DPH

Ako si vytvoriť prírodnú biozáhradu napríklad aj na balkóne? Kniha Skúste to doma sami ponúka 111 projektov a nápadov ako toho dosiahnuť. 

Jedná sa o ekologické postupy, ktoré využívajú skladbu rastlín ako prevenciu pred rôznymi živočíšnymi škodcami alebo plesňami. 

Vysvetlí vám pestovanie vlastnej zeleniny, ovocia a bylín, naučíte sa ekologicky využívať všetko z domáceho prostredia. 

19,33 € s DPH

V záhradnom kurze biologického záhradkárčenia ukazuje autor knihy Peter Berg, ako si na vlastnej záhrade môžete udržateľným spôsobom vypestovať zdravú zeleninu, ovocie a bylinky. 

Vďaka tomuto kurzu získate povedomie o záhradkárčenie v spojení s prírodou, budete môcť od jari do jesene poznávať úžitkovú záhradu a zistíte, ako sa o ňu môžete biologicky starať. 

5,20 € s DPH

Klíčky šošovice obsahujú veľké množstvo zdraviu prospešných látok, napr. vitamínov, minerálov, stopových prvkov a esenciálnych kyselín. Klíčky možno využiť do každého zdravého jedálnička a RAW kuchyne. 

Tieto prospešné látky napomáhajú detoxikovať organizmus a podporujú tiež redukciu váhy. 

Klíčky tejto výbornej strukoviny sú vhodné nie len k priamej konzumácii, ale je možné ich tiež využiť ako ozdobu pečiva, ku spestreniu šalátov alebo ako prísadu do polievok či nátierok. 

Balenie obsahuje 200 g BIO semien šošovice jedlej (Lens esculenta), ktoré majú výbornú sviežu chuť. Klíčky možno pestovať celoročne. 

Produkty sú v bio kvalite, vypestované v rámci ekologického poľnohospodárstva podľa platných noriem EÚ (CZ-BIO-002).

3,47 € s DPH

Klíčky hrášku obsahujú veľké množstvo zdraviu prospešných látok, napr. bielkoviny, vitamíny, minerály stopové prvky. Klíčky možno využiť do každého zdravého jedálnička a RAW kuchyne. 

Tieto prospešné látky podporujú metabolizmus a pôsobia proti prekysleniu žalúdka. Tiež zlepšujú pamäť a pôsobia ako mierne afrodiziakum s povzbudzujúcimi účinkami. Využívajú sa tiež ako prevencia proti rakovine. 

Klíčky tejto výbornej strukoviny sú vhodné nie len k priamej konzumácii, ale je možné ich tiež využiť ako ozdobu pečiva, ku spestreniu šalátov alebo ako prísadu do polievok či nátierok. 

Balenie obsahuje 200 g BIO semien hrachu siateho (Pisum sativum), ktorý má výbornú sladkastú chuť. 

Produkty sú v bio kvalite, vypestované v rámci ekologického poľnohospodárstva podľa platných noriem EÚ (CZ-BIO-002).

8 iných produktov v tej istej kategórii:
5,84 € s DPH

Kakaové bôbycelé a nepražené plody kakaovníka. Pochádzajú z Peru – producenta najkvalitnejších kakaových bôbov na svete.

Kakaové bôby sú napríklad dobrým zdrojom horčíka, ktorý podporuje nervovú sústavu, síry, ktorá zlepšuje vzhľad kože a vlasov, železa a mangánu potrebných na krvotvorbu, chrómu, ktorý reguluje metabolizmus cukrov, zinku podporujúceho imunitný systém a medi, ktorá podporuje krvotvorbu a imunitu.

aromatické a ich chuť je príjemne čokoládová s jemnými ovocnými a dymovými tónmi a miernou horkosťou, to všetko bez stôp sladkosti.

Konzumujú sa rovnako ako oriešky, neškodia zubom a v menšej miere sú vhodné aj pre deti. Rozdrvené bôby možno použiť na ochutenie teplých i studených pokrmov.

Produkty sú v bio kvalite, vypestované v rámci ekologického poľnohospodárstva podľa platných noriem EÚ.

Dostupnosť neznáma
7,43 € s DPH

Gotu kola alebo Pupočník ázijskýpatrí medzi tradičné liečivé byliny Ajurvédskej medicíny.

Uplatnenie si nájde predovšetkým u študentov, ľudí s náročnou prácou či u staršej generácie. Podporuje normálnu pamäť aj schopnosť sústredenia sa. Pravidelnou konzumáciou je možné aj podporiť mentálne zdravie.

Tiež bol preukázaný jeho pozitívny vplyv na kardiovaskulárny systém a napomáha udržiavať zdravé žily. Podoruje zažívanie uľahčuje trávenie.

Jedná sa o prírodný produkt bez pridaných látok, preto sa hodí pre vegetariánov aj vegánov.

Produkty sú v bio kvalite, vypestované v rámci ekologického poľnohospodárstva podľa platných noriem EU (CZ-BIO-002).

3,85 € s DPH

Le Touareg je typický africko - arabský nápoj skladajúci sa z kvalitného pravého zeleného čaju Gunpowder a marockej mäty.

Jedná sa o čaj, ktorý má v tamojšom spoločenskom živote zásadné postavenie a je podávaný na privítanie.

Väčší podiel Gunpowder dodáva Le Touaregu povzbudzujúce účinky a poskytuje nálev farby zelenej až tmavo nažltlé.

Chuť je vďaka marockej mäte svieža, príjemne mätová.

Marocká mäta pôsobí blahodárne na zažívací trakt a piť tento čaj je teda vhodné po jedle.

Čaj pravý zelený ochutený.

8,38 € s DPH

BIO smrekové výhonky je prášok pripravovaný z mladých smrekových vetvičiek, ktoré sú ručne zbierané v estónskych lesoch. 

Vetvičky sú sušené tzv. lyofilizáciou, čo znamená mrazom pri zníženom tlaku. Jedná sa o veľmi šetrnú metódu, ktorá pomáha uchovávať všetky obsiahnuté živiny v produktoch. 

Smrekové výhonky podporujú správnu funkciu dýchacieho systému, čo iste oceníte pri bežných virózach, alergiách či astme.  

Balenie obsahuje 30 g mletých smrekových výhonkov zo smreku obyčajného (Picea abies) v BIO kvalite. 

Produkty sú v bio kvalite, vypestované v rámci ekologického poľnohospodárstva podľa platných noriem EÚ (CZ-BIO-002).

3,37 € s DPH

Tento lahodný čaj si môžete dopriať po jedle či kedykoľvek počas dňa. 

Jedinečná zmes bylín podporí váš tráviaci systém.  

Zloženie: malina list, čierna baza kvet, skorocel kopijovitý list, fenikel plod, ruža stolistá okvetie

Hmotnosť: 60 g

Ustanovenie nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o pozitívnych účinkoch tejto rastliny na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím nájdite vo voľne dostupných zdrojoch na internete či v literatúre.

5,20 € s DPH

Spirulina je zelená riasa, ktorá sa pestuje vo vysoko kvalitnej vode. Pomocou kontrolovaných a šetrných procesov si tak zachováva všetky prospešné látky.

Rovnako ako chlorella, sa o spirulina radí medzi zelené superpotraviny. Prášok obsahuje veľké množstvo vitamínov, minerálov, aktívnych enzýmov a viac ako 50% bielkovín.

Pri dlhodobom užívaní spirulina podporuje prirodzenú obranyschopnosť, vitalitu a pomáha udržať optimálne množstvo krvného cukru. Preto sa často používa ako podporný prostriedok pri diétach a detoxoch.

Odporúčame prášok konzumovať nalačno, dosiahnete tak maximálny účinok. Môžete ho tiež rozmiešať vo vode, zeleninovej šťave, jogurte alebo ho pridať do studeného jedla.

Jedná sa o čisto prírodný produkt v BIO kvalite, ktorý je vhodný aj pre vegetariánov a vegánov.

Produkty sú v bio kvalite, vypestované v rámci ekologického poľnohospodárstva podľa platných noriem EÚ (CZ-BIO-002).

5,54 € s DPH

Ašvaganda – Withania Somnifera alebo indický ženšen či Withanie snodárna – je malý, drevnatý ker z rodiny Solanaceae, ktorý dorastá do výšky 70 cm. Nájdeme ho najmä v Indii.

Ide o ich vytrvalú, subtropickú až tropickú rastlinu.

afrodiziakálne, antivírusové, baktericídne, antioxidačné, stimulujúce a protizápalové účinky.

Ašvaganda napomáha lepšie prekonať stresové vypätie, pôsobí proti stavom úzkosti, depresiám a celkovému vyčerpaniu.

Zloženie: 100% Withania somnifera BIO

Ustanovenie nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o ďalších pozitívnych účinkoch tejto rastliny na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím vyhľadajte vo voľne dostupných zdrojoch na internete či v literatúre.

Produkty sú v bio kvalite, vypestované v rámci ekologického poľnohospodárstva podľa platných noriem EÚ.

15,98 € s DPH

BIO mladá pšenica patrí rovnako ako mladý jačmeň medzi tzv. zelené superpotraviny.

Výrobok sa spracováva z rastliniek, ktoré nie sú vyššie ako 15 cm. Veľkou výhodou je, že sa jedná o čisto prírodný produkt, z ktorého dokáže organizmus vyťažiť čo najviac prospešných látok.

Prášok obsahuje veľké množstvo kyseliny listovej, draslíka, horčíka a chlorofylu. Okrem toho obsahuje aj vitamínu, minerály a stopové prvky.

Pri pravidelnej konzumácii pomáha neutralizovať prekyslený organizmus, navyše má detoxikačné účinky.

Odporúčame prášok konzumovať nalačno. Je možné ho rozmiešať vo vode či zeleninovej šťave.

Chuť je ľahko bylinková a môže byť vhodnejšia na konzumáciu ako mladý jačmeň.

Výrobok neobsahuje lepok a je vhodný pre vegetariánov a vegánov.

Produkty sú v bio kvalite, vypestované v rámci ekologického poľnohospodárstva podľa platných noriem EÚ (CZ-BIO-002).

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa