Kategórie
- Ponuka v BIO kvalite
- Okrasné rastlinySemená, cibuľky aj sadenice
- Bylinky a prírodné produktyPlody, listy, korene, čaje
- Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
- ParadajkyViac ako 150 odrôd
- Lúky a trávne zmesiSemená od popredných dodávateľov
- Stromy a kríkyExotické aj domáce
-
Exotické rastliny
Takmer 300 odrôd semien, WOW!
- Mäsožravé rastliny
- Pomôcky na pestovanie
- Semená na klíčky
- Hnojivá, špeciálne substráty
- Ochrana nielen rastlín
- Darčekové balenia a poukážky
- Knihy
-
-
-
-
-
-
-
-
Takmer 300 odrôd semien, WOW!
-
-
-
-
-
-
BIO Levanduľa lekárska - Lavandula angustifolia...
BIO Jemne korenistá zmes - Kiepenkerl - bio...
BIO Kôpor voňavý - Anethum graveolens - semená...
BIO Semená na klíčky - žerucha - Kiepenkerl -...
Mrkva letná Rainbow F1 - Daucus carota - semená...
Zmes kvetín ochrana proti slnku - Kiepenkerl -...
Kurkuma ružová - Curcuma alismatifolia -...
Lúka starých čias - Planta Naturalis - lúčna...
Pivónia Amabilis - Paeonia lactiflora -...
Nechtík lekársky Bon Bon žltý - Calendula...
Úžovník žilnatý - Sauromatum venosum -...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Naše recenzie z nákupného portálu
31.03.2024
Velmi som spokojná! Aj darcek som dostala! Dakujem! :)
25.03.2024
Presnosť.
25.03.2024
rýchle dodanie
11.03.2024
Rychle dodanie
Chilli Trinidad Scorpion Moruga - Capsicum chinense - semená - 5 ks
Chilli papričky dĺžky 4–5 cm. Celé rastlina rastie do výšky 60 cm.
Ide o najštipľavejšiu odrodu na svete do roku 2012, obsahuje vyše 2 milióny SHU.
Jej vegetačné obdobie trvá 121 dní. Papričky majú veľký obsah vitamínu C.
Ako si vypestovať chilli?
- S predpestovaním začnite už od februára do marca.
- Doba klíčenia je 2–3 týždne, u vyšľachtených odrôd až 6 týždňov pri teplote 24 °C a viac.
- Hĺbka výsevu je 0,3 cm.
- Von rastliny presaďte až po posledných mrazoch.
- substrát vždy vopred sparený, ideálny je špeciálny pre chilli
- Stanovisko by malo byť slnečné, vhodné je tiež pestovanie v skleníku.
- Pôda by mala byť hlinito-piesčitá, humózna, prevzdušnená, vhodné premiesiť substrát napr. s perlitom.
- Čili paprike bude vyhovovať použitie mykorhízy, prihnojovať ju môžete vermikompostom, slepačím trusom aj kravským hnojom.
Ide o dvojzložkové hnojivo rozpustné vo vode, ktoré obsahuje všetky potrebné živiny k dobrému vývinu paradajok a paprík ako dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Hnojivo je vysoko účinné.
Špeciálny substrát pre paradajky, papriky, chilli
Skladá sa z kvalitnej tmavej a svetlej rašeliny a hnojiva.
Pomáha k lepšiemu klíčeniu semien a to predovšetkým paprík, chilli alebo paradajok v malých nádobách.
Pred vysypaním do kvetináča je dobré dať na dno perlit alebo piesok.
Veľkosť balenia: 100 g
Chilli Apocalypse Red je extrémne pálivou odrodou chilli, ktorá je pôvodom z Talianska.
Má veľmi unikátny vzhľad, ktorý evokuje kombináciu troch extrémne pálivých druhov - Ghost Pepper, Trinidad Moruga Scorpion a Carolina Reaper.
Oficiálne neboli pre túto odrody stanovené Scovilleho jednotky, avšak jej pálivosť by mohla byť porovnateľná s Carolina Reaper, ktorá má priemernú hodnotu medzi 1,4 – 2,2 milióna SHU.
Rastliny plodia sýtočervené papričky, ktoré majú širokú škálu tvarov, od klasických až po bizarne skrútené.
Typickým rysom chilli Apocalypse Red je ovocná chuť, doplnená intenzívnou a dlhotrvajúcou pálivosťou.
Chilli Thai Hot Birds Eye je vysokopálivou a výraznou odrodou chilli papričky, ktorá sa hojne využíva v tradičných receptoch thajskej a indickej kuchyne.
Ide o rastlinu kompaktného vzrastu, na ktorej dozrievajú vzpriamené, štíhle papričky aromatickej chuti.
Papričky dosahujú dĺžku 7,5 cm.
Obsah SHU je medzi 100 000 a 225 000 jednotiek.
Okrasná paprika Salsa je vhodná pre letnú aj jesennú črepníkovú kultúru.
V tejto zmesi nájdete najmä papričky žltej, oranžovej a červenej farby. Sú veľmi malé, majú špicatý koniec a pevnú, hladkú šupku.
Plody vydržia na rastline veľmi dlhú dobu, navyše počas svojho zrenia menia svoju farbu.
Paprika je extrémne štipľavá, z toho dôvodu nie je vhodná na konzumáciu.
Chilli 7 Pot Primo patrí medzi jednu z najštipľavejších papričiek sveta, ktorá bola vyšľachtená v roku 2005 v USA a pomenovaná p svojom šľachtiteľovi.
Obsah SHU je cca 1 500 000 jednotiek, čiže je 300x štipľavejšia než papričky Jalapeño.
Jedná sa o mohutnú rastlinu, ktorá dosahuje výšku až 130 cm a 100 cm na šírku. Plodí červené papričky ihlanovitého tvaru s typickým chvostíkom. V priemere majú 3–5 cm.
Túto odrodu odporúčame pestovať v interiéri alebo v skleníku.
Vegetačná doba je okolo 130 dní.
Chilli Bleeding Jigsaw je novou najštipľavejšou papričkou sveta. Obsah SHU sa pohybuje od 1 500 000–2 200 000 jednotiek.
Rastlina rastie kríkovito a dosahuje výšku 60–80 cm. Plody majú výraznú vôňu a dozrievajú zo zelenej do jasne broskyňovej farby.
Táto odroda má v kuchyni široké využitie, naviac pôsobí veľmi dekoratívne.
Doba zrenia je okolo 90 dní.
Brazílske čierne korenie Ghost pepper je hybridné chilli odrôd Trinidad Scorpion, 7 Pot Douhlah a Bhut Jolokia.
Táto exotická rastlina pochádza z Brazílie a vyznačuje sa vysokým výnosom. Celková výška rastliny býva 100–120 cm.
Plody strednej veľkosti sú tmavo červené až čokoládové a majú nepravidelný tvar.
Paprička sa radí medzi extrémne štipľavé chilli. Obsah SHU jednotiek je 1 400 000.
Chilli Bhut Jolokia čokoládovej farby drží rekord v pálivosti z roku 2007. Ide o extrémne pálivú odrodu, obsahuje až 1 000 000 SHU. Niekedy sa chilli Bhut Jolokia hovorí tiež Ghost chilli.
Plody sú dlhé 5–8 cm, široké 2–3 cm.
Výška rastliny: 100–150 cm
Chilli Thai Hot Birds Eye je vysokopálivou a výraznou odrodou chilli papričky, ktorá sa hojne využíva v tradičných receptoch thajskej a indickej kuchyne.
Ide o rastlinu kompaktného vzrastu, na ktorej dozrievajú vzpriamené, štíhle papričky aromatickej chuti.
Papričky dosahujú dĺžku 7,5 cm.
Obsah SHU je medzi 100 000 a 225 000 jednotiek.
Chilli Bhut Jolokia (Capsicum chinense) je extrémne štipľavá odroda chilli. V roku 2007 bola zapísaná do Guinesovej knihy rekordov ako najštipľavejšia paprika sveta, v súčasnosti je najštipľavejšia Carolina Reaper.
Bhut Jolokia obsahuje cez 1 milión Scovillových jednotiek, čo je 10x viac než známe chilli Habanero.
Ovocná aróma chilli vzdialene pripomína plody manga. Bhut Jolokia pochádza z oblasti Pakistanu, dnes sa mu hovorí tiež Naga Jolokia.
Okrasná paprika Salsa je vhodná pre letnú aj jesennú črepníkovú kultúru.
V tejto zmesi nájdete najmä papričky žltej, oranžovej a červenej farby. Sú veľmi malé, majú špicatý koniec a pevnú, hladkú šupku.
Plody vydržia na rastline veľmi dlhú dobu, navyše počas svojho zrenia menia svoju farbu.
Paprika je extrémne štipľavá, z toho dôvodu nie je vhodná na konzumáciu.
Plody Chilli 7 Pot Douglah Red musia byť konzumované s určitou opatrnosťou, sú naozaj veľmi štipľavé. Plody sa veľmi dobre sušia a sú žiarivo červené, 4–8 cm dlhé. Hodia sa výborne do štipľavých omáčok.
Obsahujú viac ako 1 milión SHU jednotiek (1,35)
Upozorňujeme, že táto odroda potrebuje vysoké teploty na klíčenie: 28–32 °C a klíčenie môže trvať niekoľko týždňov.
Chilli Bhut Jolokia bielej farby. Bhut Jolokia je najštiplavejšie chilli sveta roka 2007.
Legendárne Bhut Jolokia chilli pochádza z Indie, ale dnes je známe po celom svete vďaka svojej extrémnej pálivosti – viac ako 1 000 000 SHU.
Chilli Bhut Jolokia je veľmi výnosnou odrodou pochádzajúcou z Indie, kde sa využíva ako homeopatikum či ochrana pri extrémne teplom počasí.
Oranžové plody majú nepravidelný tvar a dĺžku 5–8 cm. Rastlina dorastá výšky 45–120 cm, záleží na pestovateľských podmienkach.
Paprička sa radí medzi extrémne štipľavé chilli. Obsah SHU je 1 000 000 jednotiek. Aj keď je extrémne štipľavá, má aromatickú chuť s ovocným nádychom.
Chilli Bhut Jolokia sa najviac využíva do indických jedál. Je vhodná ako ku sušeniu, tak k dochucovaniu rozličných jedál.
Doba zrenia je približne 100 dní.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga bolo ešte pred pár rokmi najštipľavejšie chilli sveta. Momentálne to je Carolina Reaper. Avšak, aj táto odroda až s 2 000 000 SHU jednotiek patrí k tým extrémne štipľavým.
Vytvára plody hnedej, čokoládovej farby s dĺžkou až 8 cm.
Doba zrenia sa pohybuje okolo 90–100 dní.