Kategórie
- Ponuka v BIO kvalite
- Okrasné rastlinySemená, cibuľky aj sadenice
- Bylinky a prírodné produktyPlody, listy, korene, čaje
- Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
- ParadajkyViac ako 150 odrôd
- Lúky a trávne zmesiSemená od popredných dodávateľov
- Stromy a kríkyExotické aj domáce
-
Exotické rastliny
Takmer 300 odrôd semien, WOW!
- Mäsožravé rastliny
- Pomôcky na pestovanie
- Semená na klíčky
- Hnojivá, špeciálne substráty
- Ochrana nielen rastlín
- Darčekové balenia a poukážky
- Knihy
-
-
-
-
-
-
-
-
Takmer 300 odrôd semien, WOW!
-
-
-
-
-
-
BIO Levanduľa lekárska - Lavandula angustifolia...
BIO Jemne korenistá zmes - Kiepenkerl - bio...
BIO Kôpor voňavý - Anethum graveolens - semená...
BIO Semená na klíčky - žerucha - Kiepenkerl -...
Topinambur - Helianthus tuberosus -...
Jahoda Pineberry - Fragaria ananassa -...
Rebarbora Red Champagne - Rheum rhabarbarum -...
Malina - Rubus idaeus - voľnokorenné sadenice...
Ostružina beztŕňová čierna - Rubus -...
Ríbezľa biela - Ribes sylvestre - voľnokorenné...
Čučoriedka kanadská - Vaccinium corymbosum -...
Egreš červený - Ribes uva-crispa - voľnokorenné...
Naše recenzie z nákupného portálu
11.03.2024
Rychle dodanie
29.02.2024
Rýchle doručenie objednaného tovaru
27.02.2024
Vsetko super, rychle dorucenie . Dakujem
23.02.2024
Bol som spokojný s vybavením objednávky i s rýchlosťou doručenia.
Chilli Trinidad Scorpion Butch žlté - Capsicum chinense - semená - 5 ks
Trinidad Scorpion Butch bolo pred pár rokmi najpálivejšie chilli na svete. Odroda obsahuje až 1 463 700 SHU jednotiek. Patrí teda k extrémne pálivým.
Plody sú žlté, o veľkosti 3 x 6 cm. Celkovo rastlina dosahuje výšku 100–150 cm.
Ako si vypestovať chilli?
- S predpestovaním začnite už od februára do marca.
- Doba klíčenia je 2–3 týždne, u vyšľachtených odrôd až 6 týždňov pri teplote 24 °C a viac.
- Hĺbka výsevu je 0,3 cm.
- Von rastliny presaďte až po posledných mrazoch.
- substrát vždy vopred sparený, ideálny je špeciálny pre chilli
- Stanovisko by malo byť slnečné, vhodné je tiež pestovanie v skleníku.
- Pôda by mala byť hlinito-piesčitá, humózna, prevzdušnená, vhodné premiesiť substrát napr. s perlitom.
- Čili paprike bude vyhovovať použitie mykorhízy, prihnojovať ju môžete vermikompostom, slepačím trusom aj kravským hnojom.
Praktické pracovné rukavice z pvc bielej farby s terčíkmi.
Hoštické prírodné hnojivo NPK s guánom
Jedná sa o čisto prírodné, organické hnojivo bez pridania ďalších priemyslovo vyrábaných zložiek.
Okrem základných zdrojov živín NPK obsahuje aj guáno, pochádzajúce z trusu morských vtákov a ďalšie stopové prvky.
Je vhodné k univerzálnemu použitiu v celej záhrade. Je vhodné pre zdravú výživu ovocia a zeleniny.
Ide o dvojzložkové hnojivo rozpustné vo vode, ktoré obsahuje všetky potrebné živiny k dobrému vývinu paradajok a paprík ako dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Hnojivo je vysoko účinné.
Špeciálny substrát pre paradajky, papriky, chilli
Skladá sa z kvalitnej tmavej a svetlej rašeliny a hnojiva.
Pomáha k lepšiemu klíčeniu semien a to predovšetkým paprík, chilli alebo paradajok v malých nádobách.
Pred vysypaním do kvetináča je dobré dať na dno perlit alebo piesok.
Veľkosť balenia: 100 g
Chilli Apocalypse Red je extrémne pálivou odrodou chilli, ktorá je pôvodom z Talianska.
Má veľmi unikátny vzhľad, ktorý evokuje kombináciu troch extrémne pálivých druhov - Ghost Pepper, Trinidad Moruga Scorpion a Carolina Reaper.
Oficiálne neboli pre túto odrody stanovené Scovilleho jednotky, avšak jej pálivosť by mohla byť porovnateľná s Carolina Reaper, ktorá má priemernú hodnotu medzi 1,4 – 2,2 milióna SHU.
Rastliny plodia sýtočervené papričky, ktoré majú širokú škálu tvarov, od klasických až po bizarne skrútené.
Typickým rysom chilli Apocalypse Red je ovocná chuť, doplnená intenzívnou a dlhotrvajúcou pálivosťou.
Chilli Thai Hot Birds Eye je vysokopálivou a výraznou odrodou chilli papričky, ktorá sa hojne využíva v tradičných receptoch thajskej a indickej kuchyne.
Ide o rastlinu kompaktného vzrastu, na ktorej dozrievajú vzpriamené, štíhle papričky aromatickej chuti.
Papričky dosahujú dĺžku 7,5 cm.
Obsah SHU je medzi 100 000 a 225 000 jednotiek.
Okrasná paprika Salsa je vhodná pre letnú aj jesennú črepníkovú kultúru.
V tejto zmesi nájdete najmä papričky žltej, oranžovej a červenej farby. Sú veľmi malé, majú špicatý koniec a pevnú, hladkú šupku.
Plody vydržia na rastline veľmi dlhú dobu, navyše počas svojho zrenia menia svoju farbu.
Paprika je extrémne štipľavá, z toho dôvodu nie je vhodná na konzumáciu.
Chilli 7 Pot Primo patrí medzi jednu z najštipľavejších papričiek sveta, ktorá bola vyšľachtená v roku 2005 v USA a pomenovaná p svojom šľachtiteľovi.
Obsah SHU je cca 1 500 000 jednotiek, čiže je 300x štipľavejšia než papričky Jalapeño.
Jedná sa o mohutnú rastlinu, ktorá dosahuje výšku až 130 cm a 100 cm na šírku. Plodí červené papričky ihlanovitého tvaru s typickým chvostíkom. V priemere majú 3–5 cm.
Túto odrodu odporúčame pestovať v interiéri alebo v skleníku.
Vegetačná doba je okolo 130 dní.
Chilli 7 Pot Bubblegum je zaujímavá odroda chilli, ktorá plodí nádherné žlté papričky, ktorých farba presakuje až k stonkám.
Pochádza z Veľkej Británie, kde ju v rokoch 2011–2021 vypestovali krížením odrôd chilli Trinidad Yellow 7 Pot a Moruga Scorpion. Odroda má široké kulinárske využitie. Jej chuť pripomína ovocie či citrusy aj cez vysokú štipľavosť.
Rastlina dosahuje výšku okolo 1 m a pokiaľ jej poskytnete viac priestoru, krík bude vyšší a bude viac plodiť.
Obsahuje približne 750 000–1 000 000 SHU jednotiek, radí sa teda medzi extra štipľavé chilli papričky.
Chilli Bhut Jolokia žltej farby drží rekord v pálivosti z roku 2007.
Ide o extrémne pálivú odrodu, obsahuje až 1000 000 SHU.
Niekedy sa chilli Bhut Jolokia hovorí tiež Ghost chilli.
Plody sú dlhé 5–8 cm, široké 2–3 cm.
Výška rastliny: 100–150 cm
Chilli Bhut Jolokia čokoládovej farby drží rekord v pálivosti z roku 2007. Ide o extrémne pálivú odrodu, obsahuje až 1 000 000 SHU. Niekedy sa chilli Bhut Jolokia hovorí tiež Ghost chilli.
Plody sú dlhé 5–8 cm, široké 2–3 cm.
Výška rastliny: 100–150 cm
Chilli Bleeding Jigsaw je novou najštipľavejšou papričkou sveta. Obsah SHU sa pohybuje od 1 500 000–2 200 000 jednotiek.
Rastlina rastie kríkovito a dosahuje výšku 60–80 cm. Plody majú výraznú vôňu a dozrievajú zo zelenej do jasne broskyňovej farby.
Táto odroda má v kuchyni široké využitie, naviac pôsobí veľmi dekoratívne.
Doba zrenia je okolo 90 dní.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga Caramel plodí chilli papričky s veľkosťou 4–5 cm a celá rastlina je pomerne malá, dorastá do výšky max. 60 cm.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga Caramel nedosahuje v štipľavosti až také hodnoty ako klasická červená, alebo čokoládová verzia. Vôňa po nakrojení je citrusová a príjemná.
Obsahuje: 1 200 000 SHU
Chilli Bhut Jolokia (Capsicum chinense) je extrémne štipľavá odroda chilli. V roku 2007 bola zapísaná do Guinesovej knihy rekordov ako najštipľavejšia paprika sveta, v súčasnosti je najštipľavejšia Carolina Reaper.
Bhut Jolokia obsahuje cez 1 milión Scovillových jednotiek, čo je 10x viac než známe chilli Habanero.
Ovocná aróma chilli vzdialene pripomína plody manga. Bhut Jolokia pochádza z oblasti Pakistanu, dnes sa mu hovorí tiež Naga Jolokia.
Chilli Trinidad Scorpion Butch je momentálne druhé najštiplavejšie chilli sveta. Rastlina je pomenovaná po Butch Taylorovi, ktorý vlastní chilli farmy v USA.
Chilli Trinidad Butch obsahuje 1 463 700 SHU a v roku 2011 bolo najštiplavejším. Predbehlo ho však Chilli Trinidad Moruga, ktoré je momentálne najštipľavejšie chilli sveta a ktoré sa tiež nachádza v našej ponuke.
Chilli Bhut Jolokia je veľmi výnosnou odrodou pochádzajúcou z Indie, kde sa využíva ako homeopatikum či ochrana pri extrémne teplom počasí.
Oranžové plody majú nepravidelný tvar a dĺžku 5–8 cm. Rastlina dorastá výšky 45–120 cm, záleží na pestovateľských podmienkach.
Paprička sa radí medzi extrémne štipľavé chilli. Obsah SHU je 1 000 000 jednotiek. Aj keď je extrémne štipľavá, má aromatickú chuť s ovocným nádychom.
Chilli Bhut Jolokia sa najviac využíva do indických jedál. Je vhodná ako ku sušeniu, tak k dochucovaniu rozličných jedál.
Doba zrenia je približne 100 dní.