×
Vyhľadávanie v blogoch

Pomoc pri pestovaní

Pomoc pri pestovaní

Samozavlažovacie nádoby
Samozavlažovacie truhlíky a závesné nádoby sú dnes bežnou záležitosťou starostlivosti o rastliny, ktorá vám zavlažovanie podstatne zjednoduší. Vybrať si je možné zo zaujímavých farieb, tvarov a povrchových úprav. Prísun vlahy tak rastliny majú po o mnoho dlhšiu dobu, bez toho, aby im hrozilo premokrenie, pretože knôty vlahu z rezervoáru postupne nasávajú. Praktické sú nádoby s ukazovateľom plnosti rezervoáru, ak ho chcete naplniť bez ukazovateľa, môžete ho preliať a voda vám vytečie von. Nie menej dôležitá je aj veľkosť zásobníka na vodu, čím je väčší, tým dlhšie rastlina vydrží bez zálievky. Samozrejme tu hrá svoju rolu aj veľkosť a potreba rastliny, teplota a slnečnosť. Bežne sú samozavlažovacie nádoby vyrábané iba z plastu, ak chcete zabrániť prehrievaniu substrátu, môžete ich prekryť obalom z dreva, dvojitou vrstvou rákosovej alebo bambusovej rohože či obložiť kameňmi, dlaždicami a podobne.

Drobné záhradnícke náčinie
Konvice a konvičky využijete pri pestovaní izbových rastlín. Väčšie sa hodia na výdatné zalievanie, malé s jemným kropením na zavlažovanie výsevov, mladých sadeničiek, izbových rastlín atď.

Záhradnícke nožnice – na zostrihávanie kvetín, úprave krov, na zastrihnutie vetví, zber a zastrihávanie byliniek a podobne.

Na šetrné kyprenie pôdy vrátane truhlíkov a kvetináčov sa hodí ručný kultivátor, na drobné úpravy pôdy sú vhodné aj malé kovové hrabličky.

V rôznych veľkostiach a tvaroch si môžete zaobstarať lopatku, využijete ju pri miešaní substrátu i pri výsadbe, kedy ňou ľahko vyhĺbite jamku.

Related articles

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa