×
Vyhľadávanie v blogoch

Pestovanie s deťmi

Ideálnou príležitosťou, ako prehĺbiť vzťah detí k prírode je prostredníctvom pestovania rastlín priamo zo semienka. Pre zachovanie detského nadšenia odporúčame vyberať semienka rastlín, ktoré majú pomerne rýchly rast – deti tak budú s nadšením pozorovať jednotlivé fázy klíčenia a následného rastu až po konečný výsledok v podobe chutných plodov, z ktorých budú mať o to väčšiu radosť. 

Pre tento spôsob pestovania bohato postačí kúsok záhradky, balkón alebo väčší parapetný kvetináč. Rozhodne teda nie je potrebný veľký priestor. Miesto samozrejme záleží na vašich možnostiach a rastlinách, ktoré si pre pestovanie vyberiete.

Aké semienka vybrať? 

Pre pestovanie s deťmi odporúčame rýchlo rastúce strukoviny, konkrétne potom napríklad niektorú odrodu zo sladkých cukrových hráškov, ktoré deti naozaj zbožňujú. Z koreňovej zeleniny potom určite siahnite po reďkovke, ktorá s dostatočnou závlahou deťom vyrastie priamo pred očami. Z listovej zeleniny určite vyskúšajte niektorý zo šalátov, špenát či žeruchu. Z našej ovocnej ponuky odporúčame jahody, ktorých plody deti iste ocenia. Okrem ovocia a zeleniny si deti užijú aj pestovanie nádherných okrasných rastlín. Z tejto kategórie vám odporúčame napríklad slnečnicu, ktorej semená sú pomerne veľké a deti tak jej výsev zvládnu samé, len pod vašim dohľadom. V kvetináči za oknom či doma v kvetináči možno pestovať aj bylinky – deti ich tak budú mať neustále na očiach. Vyskúšajte napríklad výbornú bazalku, voňavú medovku či liečivú levanduľu.

V ponuke príslušenstva pod týmto článkom môžete svojim malým záhradníkom a záhradkárkam vybrať niektorú z pomôcok na pestovanie. Neostáva nič iné, len popriať veľa úspechov!

Related articles

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa